LogareMeniul utilizatorului

Open
Oferte Recomandate

Manastirea Nicoreni

Manastirea Nicoreni este situata la o distanta de 11 km spre vest de orasul Drochia, in satul Nicoreni.

Manastirea a fost infiintata in vara anului 1992 de catre arhimandritul Rafail, pe locul fostei tabere de odihna. Complexul, alcatuit din doua corpuri de case si o cladire, a fost reparat timp de doi ani si sfmtit in anul 1994. Cladirea in care era cantina a fost transformata in biserica de iarna cu hramul Maicii Domnului-Portarita, iar cele doua corpuri de case adapostesc in prezent chiliile calugarilor si cateva chilii pentru pelerini. Constructia bisericii de vara, cu hramul Sfantul Prooroc Ilie a fost inceputa in anul 1993. Timp de cinci ani a fost ridicat nivelul intai. Aceasta biserica va fi construita in stil rusesc, imbinat cu cel local, va avea doua nivele, fiecare nivel avand cate trei altare.

De asemenea, a fost construita, in 1996, o trapeza incapatoare cu bucatarie, iar in vara anului 1998 trapeza este pictata in stil neobizantin de doi pictori din Drochia.

Manastirea dispune de o biblioteca impunatoare, alcatuita din literatura bisericeasca, in special acatiste, canoane si carti de slujba - toate in limba rusa.

top