LogareMeniul utilizatorului

Open
Oferte Recomandate

Rezervatia Codru

La 27 septembrie 1971, în zona de centru a Republicii Moldova se crea Rezervaţia ”Codri”. Un nume cu rezonanţe de legendă, un nume cu ecouri adînci în sufletul localnicilor, pentru că de codri este legată formarea şi evoluţia întregului nostru popor, iar de Codrii Basarabiei cea a locuitorilor de aici în special.

Acesta rezervatie este un veritabil laborator stiintific, dar si un tezaur national, ce pastreaza un valoros genofond floristic si faunistic. In ceea ce priveste flora acestei rezervatii, sunt cuprinse 60 de specii rare si circa 30 de specii incluse in Cartea Rosie a Republicii Moldova. Varsta medie a arborelor de aici este de peste 80  de ani. Iar fauna din aceasta rezervatie este aproape in totalitate fauna padurilor Europei Centrale si de Vest, printre care se numara 52 de specii de mamifere, 150 specii de pasari si peste 7000 de specii de insecte.

Dinamica performantelor de ordin social-politic, stiintifico-tehnic, economic-financiar si de alta natura pune la ordinea zilei si unele incercari drept care rezervatia “Codrii” ar putea servi ca nucleul unui viitor parc national ori natural, ori al unei viitoare rezervatii a biosferei, cu incorporarea in limitele institutiei  a celor mai valoroase monumente ale naturii, istorice, culturale, asezari umane, etc

In cadrul rezervatiei functioneaza un bogat “ Muzeu al naturii”. Nu ezitati sa dati curs unei invitatii si veti purta in suflet, pentru totdeauna, suvenirul imaginii unui monument al naturii cu valoarea de unicat  pe intreg mapamondul.

top